Finsk landslagsspelare stärker upp Clubens försvarsled!
Publicerad: 2020-04-03
Pressmeddelande
Bortsett från två korta lånesejourer har Petteri Nikkilä representerat sin moderklubb HPK Hämeenlinna under hela sin karriär. Fram tills nu. Idag kan Linköping Hockey Club presentera honom som nästa nyförvärv inför säsongen 2020/2021.

Under ett par års tid har Petteri haft en ambition att komma iväg på ett äventyr. Nu uppstod chansen att lämna hemstaden Hämeenlinna för Linköping.

– Det var rätt tid att lämna och det känns bra. Jag har väntat ett par år på att få den här möjligheten och jag ser verkligen fram emot det, säger Petteri.

Han valde Linköping som sin nästa anhalt i livet, bland annat efter att ha samtalat med hans nya lagkamrat Jarno Kärki.

– Det är inte så att vi känner varandra, men vi har spelat mycket mot varandra så jag skickade ett sms till honom när det här blev aktuellt. Han sa att det är ett bra lag som har bra faciliteter. Att det redan finns två finska spelare i Linköping gör anpassningen enklare.

Under säsongen som gick fick Petteri för första gången i karriären chansen att representera det finska landslaget, något som han gärna gör fler gånger.

– Det är självklart ett av mina mål den här säsongen, det är en stor ära att få representera Finland. Sen har jag som mål att utvecklas och bli en bättre hockeyspelare under det kommande året i Linköping.

Linköpings General Manager Niklas Persson har följt Petteri nära under säsongen och har sett honom på plats vid ett flertal tillfällen.

– Vi har sett honom spela i både Liiga och med finska landslaget och det är en spelartyp som kommer passa mycket bra in i sättet vi spelar hockey på. Han är en rörlig back med bra speluppfattning och som är väldigt trygg med pucken. Det ska bli väldigt kul att se honom i LHC-tröjan den kommande säsongen.

Kontraktet med Petteri är skrivet på ett år.

Kommunikation Gustaf Pettersson
Officiella leverantörer
Huvudpartners